Belastingaangifte 2019, geld terug? Het kan nog steeds ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Belastingaangifte 2019, geld terug? Het kan nog steeds

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Belastingaangifte 2019, geld terug? Het kan nog steeds

Bij handicap of chronische ziekte

Uw belastingaangifte 2019 kunt u vanaf 1 maart 2020 weer invullen.

En bij deze belastingaangifte is het nog steeds mogelijk om bij een handicap of chronische ziekte specifieke ziektekosten af te trekken.

De aftrek van zorgkosten is niet het enige belastingvoordeel. Woont een ernstig gehandicapte uit een instelling tijdelijk bij u thuis, dan kan u de uitgaven hiervan aftrekken.

Maar er is meer zoals een jonggehandicaptenkorting en aftrek van premies voor lijfrenten voor een gehandicapt (klein)kind en meer.

Belastingaangifte: aftrekposten

Weet u welke voorwaarden er gelden voor aftrek en wat kan u allemaal aftrekken? De website Meerkosten.nl heeft daar een pagina aan besteedt.

En welke zorgkosten kunnen er afgetrokken worden? In ieder geval zorgkosten zoals o.a. medicijnen, hulpmiddelen, vervoerskosten, kleding en beddengoed. Maar ook alle kosten van een gezinshulp die u heeft. Een gezinshulp die aangenomen is omdat de standaard hulp via de Wmo en Pgb niet voldoet. En met alle kosten van een gezinshulp bedoelen we alle kosten zoals: reiskosten, maaltijden, kopje koffie of bosje bloemen.

Ook hier heeft de website Meerkosten.nl een mooi overzicht van gemaakt.

Drempel

Niet alles is aftrekbaar. Er geldt een drempel. En die drempelhoogte is afhankelijk van uw gezamenlijk drempelinkomen. Meer lezen over het drempelinkomen?

Belastingaangifte: driedubbel voordeel?

Door de aftrek van uw zorgkosten krijgt u niet alleen uw belastinggeld terug. Uw inkomen wordt verlaagd waardoor u minder hoge bijdragen hoeft te leveren voor zorg, hulp of voorzieningen.
Daarnaast wordt hierdoor de mogelijkheid vergroot voor het verkrijgen van zorg- en huurtoeslagen of verhoging van deze toeslagen.

Op de website Meerkosten.nl staan alle belastingvoordelen mooi op een rijtje aangegeven.

Kortom een waardevolle website om eens te bekijken voordat u uw belastingaangifte invult.

En wat gaat er voor 2020 veranderen?

Op een aantal vlakken zijn er wijzigingen per 1 januari 2020 doorgevoerd. Wat die veranderingen inhouden en specifiek voor u betekenen, kunt u bekijken op de website Wijzer in Geldzaken.
Door het invullen van 7 vragen krijgt u direct te zien wat er voor u precies gaat veranderen.