Gezinshulp, snel en professioneel ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Gezinshulp, snel en professioneel

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezinshulp in moeilijkere tijden

Een waardevolle aanvulling

Gezinshulp kan een uitstekende aanvulling zijn in tijden van uitdaging. Hoewel vrienden, familie en buren vaak een belangrijke rol spelen in het bieden van ondersteuning, is dit niet altijd toereikend. Ontdek hoe onze ervaren gezinshulp een verschil kan maken.

In tijden van ziekte, herstel na een operatie, of wanneer het gezin geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld een burnout, kan de inzet van gezinshulp het verschil maken tussen chaos en stabiliteit. Laten we dieper ingaan op hoe gezinshulp in moeilijkere tijden een cruciale rol kan spelen:

Ziekte en herstel:

Stel u voor dat een gezinslid getroffen wordt door een langdurige ziekte. Terwijl het hele gezin te maken heeft met de emotionele belasting van de situatie, kan gezinshulp de dagelijkse last verlichten. Van het verzorgen van de patiënt tot het bijstaan bij medische afspraken, gezinshulp biedt ondersteuning en zorgt ervoor dat andere aspecten van het gezinsleven niet in het gedrang komen.

Herstel na een operatie:

Na een chirurgische ingreep kan het gezinsleven behoorlijk ontregeld raken. Terwijl het herstel van de patiënt prioriteit heeft, kan gezinshulp zorgen voor een soepele overgang. Van het regelen van maaltijden tot het bijstaan bij dagelijkse activiteiten, gezinshulp biedt praktische hulp om het herstelproces te vergemakkelijken.

Burnout en emotioneel welzijn:

In situaties van burnout, waarbij stress en uitputting een tol eisen, is het behoud van emotioneel welzijn van groot belang. Gezinshulp kan helpen bij het verminderen van dagelijkse druk, waardoor het gezin zich kan concentreren op herstel en het opnieuw opbouwen van veerkracht.

Flexibele ondersteuning op maat:

Elke situatie is uniek, en gezinshulp biedt flexibele ondersteuning op maat. Of het nu gaat om het verzorgen van kinderen, het huishouden draaiende houden, of specifieke behoeften zoals het regelen van boodschappen, gezinshulp past zich aan aan de specifieke omstandigheden van het gezin.

Continuïteit van het gezinsleven:

Belangrijk is dat de gezinshulp zich richt op het handhaven van de continuïteit van het gezinsleven. Terwijl de hulp zich bezighoudt met praktische taken, krijgt het gezin de ruimte om zich te concentreren op elkaar en op het herstelproces, wetende dat essentiële zaken in goede handen zijn.

In essentie is deze vorm van hulp niet alleen een praktische oplossing in tijden van moeilijkheden, maar ook een emotionele steunpilaar die gezinnen helpt om samen door uitdagende periodes heen te komen.

Gezinshulp en gezinszorg via Particuliere Thuiszorg Nederland - informatie voor de transferverpleegkundige

Flexibele ondersteuning

door ervaren zorgprofessionals

Onze gezinshulpen zijn ervaren zelfstandige zorgverleners (zzp) en zijn verzorgenden van beroep. Ze staan klaar om gezinnen te ondersteunen gedurende acht aaneengesloten uren per dag. Of het nu gaat om ziekte, herstel na een operatie, of een burnout, zij zorgen ervoor dat het gezinsleven blijft draaien.

De gezinshulpen zijn deskundig opgeleid en betrouwbaar. Omdat ze bewust voor het ondernemerschap als zzp’er hebben gekozen, zijn ze zeer betrokken bij hun cliënten.

Werkzaamheden

Dagelijkse zorg

Kinderen, huishouden en maaltijden

In tijden van moeilijkheden biedt onze gezinshulp dagelijkse ondersteuning, variërend van de verzorging van kinderen en huishoudelijke taken tot het brengen en halen van kinderen naar school. Het doel is om aan te sluiten bij de specifieke behoeften van het gezin, zodat u met een gerust hart kunt herstellen.

Gezinshulp versus gezinszorg

Geen verschil in dienstverlening

Verwarring over de termen “gezinshulp” en “gezinszorg”? Geen zorgen, want in de praktijk zijn er geen verschillen.

Wat gebeurt er niet

Buiten takenpakket

Hoewel de gezinshulp veel taken op zich neemt, zijn er grenzen. Zware huishoudelijke taken die niet dagelijks of wekelijks nodig zijn, vallen buiten het takenpakket.

Grenzen aan gezinshulp

Hoewel gezinshulp een breed scala aan ondersteunende taken op zich neemt om het dagelijks leven te vergemakkelijken, zijn er enkele specifieke grenzen aan de dienstverlening. Het doel is om de focus te houden op essentiële huishoudelijke en zorg gerelateerde taken. Hier is een dieper inzicht in wat een gezinshulp niet doet:

Zware huishoudelijke taken

Gezinshulpen richten zich niet op zware huishoudelijke taken die niet dagelijks of wekelijks nodig zijn. Dit omvat activiteiten zoals het zemen van ramen, stoep schrobben, tuinonderhoud, zolder schoonmaken en het grondig schoonmaken van kasten. Deze taken vallen buiten de dagelijkse ondersteuning en vereisen gespecialiseerde zorg.

Diepgaande schoonmaakklussen

Activiteiten zoals het grondig schoonmaken van specifieke ruimtes, bijvoorbeeld het schrobben van vloeren, poetsen van plafonds, of diepe reiniging van bepaalde oppervlakken, behoren niet tot de dagelijkse taken van een gezinshulp. Deze vallen eerder onder de categorie van periodieke schoonmaak en zijn niet opgenomen in het reguliere takenpakket.

Onderhoudswerkzaamheden

Klussen die gericht zijn op het onderhoud van de woning, zoals reparaties, schilderwerk, of andere structurele taken, vallen buiten het werkterrein van een gezinshulp. Deze taken vereisen vaak gespecialiseerde vaardigheden en zijn niet direct gerelateerd aan de dagelijkse zorgtaken voor het gezin.

Terwijl gezinshulp zich richt op het handhaven van een gezond en georganiseerd huishouden, is het belangrijk om te begrijpen dat bepaalde taken buiten de scope vallen. Het afbakenen van deze grenzen zorgt ervoor dat gezinshulpen zich kunnen concentreren op de essentiële ondersteuning die nodig is voor het welzijn van het gezin.

Financiële ondersteuning

Verschillende opties voor financiële ondersteuning bij gezinshulp

Financiële ondersteuning is beschikbaar via verschillende kanalen. Ontdek of uw werkgever vergoedingsregelingen heeft, of uw zorgverzekering een deel van de kosten dekt, en wat de mogelijkheden zijn via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bij uw gemeente.

We gaan hieronder daar verder op in.

Werkgever

In sommige gevallen bieden werkgevers vergoedingsregelingen voor gezinshulp aan werknemers. Dit kan variëren van een gedeeltelijke tot volledige vergoeding, afhankelijk van het beleid van de werkgever. Bijvoorbeeld, een bedrijf kan een regeling hebben waarbij werknemers financiële steun ontvangen voor gezinshulp tijdens ziekte of herstelperiodes.

Zorgverzekering

Sommige zorgverzekeringen dekken een deel van de kosten voor gezinshulp, vaak vanuit aanvullende pakketten. Een aanvullende verzekering kan bijvoorbeeld voorzien in vergoedingen voor particuliere gezinshulp, vooral in situaties waar reguliere zorg niet toereikend is. Het is raadzaam om bij de zorgverzekeraar na te gaan welke mogelijkheden er zijn.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Gemeentes kunnen ondersteuning bieden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit kan variëren van een persoonsgebonden budget tot andere vormen van financiële bijstand. Bijvoorbeeld, als een gezinshulp nodig is vanwege een langdurige ziekte of handicap, kan de gemeente financiële steun verstrekken om deze zorg mogelijk te maken.

Aftrekbaarheid van belastingen

In bepaalde gevallen zijn de kosten van gezinshulp fiscaal aftrekbaar. Bijvoorbeeld, als de gezinshulp nodig is vanwege ziekte, invaliditeit, of in verband met overlijden door een terminale ziekte, kunnen de kosten mogelijk worden afgetrokken van de belastingen. Raadpleeg Meerkosten.nl of een belastingadviseur voor specifieke informatie en mogelijkheden.

Overlijden

In gevallen van overlijden door een terminale ziekte, kunnen uitgaven aan gezinshulp tot 3 maanden na het overlijden aftrekbaar zijn. Dit biedt financiële ondersteuning voor het gezin tijdens een emotioneel uitdagende periode.

Tarieven

Wij bieden, uiteraard, gezinshulp en gezinszorg aan.
Hieronder treft u de tarieven aan:

Op weekdagen € 45,- per uur (07:00 tot 20:00 uur).
Avond/nacht € 50,- per uur (20:00 tot 07:00 uur).
Weekend € 50,- per uur en op feestdagen € 65,- per uur.

Gezinshulp nodig? Neem contact met ons op! Ook voor info.

Vergoedingen van kosten

Particuliere Thuiszorg Nederland is een bemiddelingsbureau. Wij bemiddelen tussen u als klant, en de zorgverlener. U betaalt rechtstreeks aan uw zorgverlener.

Werkgever

In een aantal gevallen hebben werkgevers een vergoedingsregeling voor bijvoorbeeld gezinshulpen. Informeer hierover bij uw werkgever.

Zorgverzekering

De zorgverzekering kan een gedeelte van de kosten vergoeden. Meestal is dit vanuit een aanvullend pakket. Informeer bij uw zorgverzekering naar de mogelijkheden.

Wmo

Bent u ziek of heeft u een beperking, dan is het mogelijk dat u gebruik kunt maken van de Wmo. Informeer bij uw gemeente of dit het geval is.
De eigen bijdrage die u hiervoor betaalt kunt u niet van de belastingen aftrekken. Maar heeft u niet genoeg aan de hulp die u van de gemeente krijgt en moet u kosten maken voor een extra gezinshulp, dan mag u die kosten aftrekken als extra gezinshulp.

Aftrek belastingen voor gezinshulp

Maakt u gebruik van de Wmo, dan zijn in een aantal gevallen de kosten van een extra gezinshulp aftrekbaar. Via dit artikel van Meerkosten.nl kunt u meer informatie hierover vinden.

In een aantal gevallen zijn de kosten van gezinshulp fiscaal aftrekbaar. Vooral als u de gezinshulp nodig heeft door ziekte of invaliditeit (uw uitgaven moeten dan wel hoger zijn dan het drempelbedrag).

Overlijden

Heeft u een (extra) gezinshulp nodig in verband met een terminale ziekte? Dan kunnen de uitgaven die u gedaan heeft aan deze gezinshulp tot 3 maanden na overlijden afgetrokken worden.

Meer informatie over gezinshulp?

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk advies gesprek om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

We zijn 24/7 bereikbaar en kunnen op (zeer) korte termijn reeds zorg aanbieden.

Meer informatie over onze particuliere thuiszorgdiensten?

Contact

Altijd de juiste zorg

Gezinszorg en of gezinshulp via Particuliere Thuiszorg Nederland
GezinszorgLees meer
Blokzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
BlokzorgLees meer
Respijtzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
RespijtzorgLees meer