Gezinshulp ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Gezinshulp

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezinshulp als extra inzet in moeilijkere tijden. Dat kan een goede aanvulling zijn om te zorgen dat alles wat geregeld en gedaan moet worden, gewoon door kan gaan.

Vaak kan een gezin met behulp van vrienden, familie en buren een moeilijkere tijd goed doorstaan. Maar dat is niet altijd mogelijk. Of toereikend.
Dan is het fijn om te weten dat u onze gezinshulp kunt inhuren. Dit zijn ervaren zorgprofessionals die vanaf 8 aaneengesloten uren per dag tot uw beschikking staan.

Gezinshulp en gezinszorg via Particuliere Thuiszorg Nederland - informatie voor de transferverpleegkundige

Wanneer kunt u gezinshulp aanvragen?

Bij ziekte, herstellen na een operatie of bij bijvoorbeeld een burnout kunnen we u en uw gezin ondersteunen. We zorgen ervoor dat het gezin blijft draaien.

Kinderen worden verzorgd en van en naar school gebracht, huishoudelijke taken worden uitgevoerd en voor het avondeten wordt gezorgd. Net waar u behoefte aan heeft. En heeft u zorgtaken naar uw ouders toe? Ook dan kunnen we u een helpende hand bieden.
Zodat u met gerust hart kunt herstellen.

Gezinshulp of gezinszorg?

Overigens zit er tussen een gezinshulp of gezinszorg geen verschil. Beide benamingen worden door elkaar gebruikt.

Werkzaamheden

De gezinshulp neemt overdag de dagelijkse zorg van uw gezin over. Zij doet de dagelijkse huishoudelijke taken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de bedden opmaken, zo nodig bed verschonen, de was, de afwas en het dagelijks opruimen van de toilet en badkamer.

Verder zorgt zij voor de kinderen die thuis zijn (helpen bij wassen en aankleden van kinderen die dit nog niet zelf kunnen). Ook doet de gezinshulp boodschappen in de buurt, verzorgt maaltijden, tussendoortjes, ontvangt visite en voorziet in koffie/thee en treft voorbereidingen voor de avondmaaltijd.

Wat doet een gezinshulp niet?

Wat de gezinshulp niet doet: de zware huishoudelijke taken die niet dagelijks/wekelijks nodig zijn. U kunt dan denken aan zemen van ramen, schrobben van een stoep, tuinonderhoud, zolder schoonmaken en kasten schoonmaken.

Onze gezinshulpen

Onze medewerkers zijn zelfstandige zorgverleners (zzp) en zijn verzorgenden van beroep.

Ze zijn deskundig opgeleid en betrouwbaar. Omdat ze bewust voor het ondernemerschap als zzp’er hebben gekozen, zijn ze zeer betrokken bij hun cliënten.

Kosten

Op weekdagen € 45,- per uur (07:00 tot 20:00 uur).
Avond/nacht € 50,- per uur (20:00 tot 07:00 uur).
Weekend € 50,- per uur en op feestdagen € 60,- per uur.

Vergoedingen van kosten

Particuliere Thuiszorg Nederland is een bemiddelingsbureau. Wij bemiddelen tussen u als klant, en de zorgverlener. U betaalt rechtstreeks aan uw zorgverlener.

Werkgever

In een aantal gevallen hebben werkgevers een vergoedingsregeling voor bijvoorbeeld gezinshulpen. Informeer hierover bij uw werkgever.

Zorgverzekering

De zorgverzekering kan een gedeelte van de kosten vergoeden. Meestal is dit vanuit een aanvullend pakket. Informeer bij uw zorgverzekering naar de mogelijkheden.

Wmo

Bent u ziek of heeft u een beperking, dan is het mogelijk dat u gebruik kunt maken van de Wmo. Informeer bij uw gemeente of dit het geval is.
De eigen bijdrage die u hiervoor betaalt kunt u niet van de belastingen aftrekken. Maar heeft u niet genoeg aan de hulp die u van de gemeente krijgt en moet u kosten maken voor een extra gezinshulp, dan mag u die kosten aftrekken als extra gezinshulp.

Aftrek belastingen voor gezinshulp

Maakt u gebruik van de Wmo, dan zijn in een aantal gevallen de kosten van een extra gezinshulp aftrekbaar. Via dit artikel van Meerkosten.nl kunt u meer informatie hierover vinden.

In een aantal gevallen zijn de kosten van gezinshulp fiscaal aftrekbaar. Vooral als u de gezinshulp nodig heeft door ziekte of invaliditeit (uw uitgaven moeten dan wel hoger zijn dan het drempelbedrag).

Overlijden

Heeft u een (extra) gezinshulp nodig in verband met een terminale ziekte? Dan kunnen de uitgaven die u gedaan heeft aan deze gezinshulp tot 3 maanden na overlijden afgetrokken worden.

Meer informatie over gezinshulp?

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk advies gesprek om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

We zijn 24/7 bereikbaar en kunnen op (zeer) korte termijn reeds zorg aanbieden.

Meer informatie over onze particuliere thuiszorgdiensten?

Contact

Altijd de juiste zorg

Gezinszorg en of gezinshulp via Particuliere Thuiszorg Nederland
GezinszorgLees meer
Blokzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
BlokzorgLees meer
Respijtzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
RespijtzorgLees meer