Op vakantie met zorg? Neem een particuliere zorgverlener mee!
Bel ons

Op vakantie en zorg nodig? Op vakantie met zorg, particuliere zorg!

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vakantie met zorg, daar staat niet iedereen bij stil.  Totdat het wenselijk of nodig is. De zorg op vakantie kan verschillende vormen hebben: verpleging, verzorging, begeleiding of alleen gezelschap. De zorg op het vakantieadres, of tijdens een rondreis kan dus op allerlei manieren gegeven worden.

Dagtochtjes met zorg

Stel u wilt graag nog eens met uw vader langs de plekken uit zijn jeugd. Samen nog eens herinneringen ophalen. Samen nog eens lopen langs het oude schoolplein, door het dorp of de stad, genieten van het natuurschoon, of misschien juist op een terrasje.

Misschien wel de laatste keer.

Echter uw vader is hulpbehoevender geworden, heeft eigenlijk meerdere malen per dag zorg nodig en kan niet meer zo veel zelf. Maar hij is nog wel helder genoeg van geest!

Dan is het goed te weten dat Particuliere Thuiszorg Nederland u kan helpen.

Of ook een hele vakantie met zorg?

Niet alleen op dagtochten kunnen we zorg verlenen. Wij doen dat ook tijdens uw vakantie. Of het nu in Nederland is of in het buitenland. Of het een dag is of een paar weken. U zit niet vast aan plaats of tijd.

De mogelijkheden zijn talrijk:

  • Uw ouders samen nog een keer laten genieten van een vakantie waar de zorg voor een van uw ouders door een zorgprofessional uit handen wordt genomen? Zodat ze samen nog eens echt kunnen genieten?
  • Met het hele gezin op vakantie en de zorg voor uw zieke kind of partner overlaten aan een verpleegkundige, zodat u écht kunt uitrusten en genieten van het héle gezin?
  • U wilt graag op vakantie, maar u kunt of durft het niet zelfstandig? U heeft behoefte aan permanente gezelschap die ook zorgtaken op zich kan nemen?
  • Of uw (achter) kleinkinderen bezoeken in het buitenland? Het kan. Uw persoonlijke zorgverlener reist met u mee.
  • Maar ook: u bent mantelzorger en u wilt graag eens op vakantie. Wie neemt dan de zorg over? Vervangende mantelzorg.

Dus ziek zijn en toch op vakantie? Het kan heel vaak. Zolang het medisch verantwoord is, kunnen wij u van dienst zijn.

Uw vakantie met zorg dat is onze zorg!

Wilt u op vakantie met zorg en maakt u gebruik van pgb?

Maakt u gebruik van een pgb, dan zijn er zaken waar u rekening mee moet houden. Lees via deze pagina wat handige tips.

Vakantie met zorg, dankzij Particuliere Thuiszorg Nederland

Respijtzorg

Als mantelzorger is het ook belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Tenslotte zorgt u langdurig voor een ander. Wist u dat u bij uw gemeente of zorgverzekeraar respijtzorg kunt aanvragen?

Respijtzorg, zorg voor 2

Respijtzorg is zorg voor allebei. Voor u, de mantelzorger, en voor diegene die door u verzorgd wordt. Met respijtzorg kan u met een gerust hart tijd voor u zelf nemen. Een aantal uren, dagen, of als u met vakantie zou willen gaan. Zodat u kunt bijtanken. Degene waar u voor zorgt krijgt de zorg die nodig is.

Vaak is het voor de partner belangrijk om in de eigen vertrouwde omgeving te blijven en niet tijdelijk opgenomen te worden of naar een zorghotel te verhuizen. Dat is het goed om te weten dat Particuliere Thuiszorg Nederland voor u de zorgverleners zoekt die voor uw naaste zorgt tijdens uw afwezigheid.

Bekijk ook onze respijtzorg pagina.

Meer informatie? Neem contact op!

Onze zorgverleners

Professioneel

Wij zorgen voor professionele zorgverleners die op elk gewenst niveau zorg kunnen verlenen. Op elk gewenst moment van de dag of nacht. Die met u mee gaat en alle zorg uit handen neemt. Met respect voor persoon en privacy, en persoonlijke aandacht.

Al onze zorgverleners zijn zzp’ers. Zij worden zorgvuldig door ons geselecteerd op professionaliteit, persoonlijkheid en flexibiliteit.

Op vakantie met een zorgverlener,

onze tips

Wanneer u, als Nederlandse vakantieganger, de overweging maakt om een zorgverlener mee te nemen naar uw vakantiebestemming, zijn er verscheidene cruciale overwegingen die u zorgvuldig in acht kunt nemen:

Uitgebreide verificatie van zorgverzekering en reisverzekering:

Het is van uiterst belang om grondig te controleren of uw zorgverzekering adequaat de kosten dekt van medische zorg in het buitenland. Evenzo dient u uw reisverzekering nauwkeurig te bestuderen op dekking van medische kosten en aanvullende diensten zoals repatriëring.

 

Financieel en juridisch

Uitdrukkelijke toestemming van de zorgverlener:

Voordat de reis aanvangt, is het imperatief om te verifiëren of de zorgverlener expliciet akkoord gaat met de reis en het verlenen van diensten op de vakantiebestemming. Het is van vitaal belang om heldere afspraken te maken over taken, verantwoordelijkheden en vergoedingen.

Zorgvuldige controle van certificering en registratie:

Het is essentieel om zorgvuldig te controleren of de zorgverlener over de vereiste certificering en registratie beschikt om in het buitenland te werken. De geldigheid hiervan kan variëren afhankelijk van het specifieke land van bezoek.

Gedegen aandacht voor reisdocumenten en visa:

Voor een zorgeloze reis is het van belang dat zowel u als de zorgverlener beschikken over geldige reisdocumenten en eventueel vereiste visa om het beoogde land binnen te komen en er te verblijven.

Diepgaande kennis van specifieke wetten en regelgeving:

Alvorens de reis aan te vangen, is het uiterst verstandig om uitgebreid geïnformeerd te zijn over de specifieke wetten en regelgeving met betrekking tot gezondheidszorg in het bezochte land. Dergelijke voorschriften kunnen variëren en invloed hebben op de praktijk van de zorgverlener.

Proactief contact met lokale zorginstanties:

Het verdient aanbeveling om ruim voor vertrek contact op te nemen met lokale zorginstanties op de vakantiebestemming. Zo verkrijgt u inzicht in de organisatie van medische zorg en beschikbare ondersteuning.

Zorgvuldige verificatie van medische hulpmiddelen en medicijnen:

Zorg ervoor dat alle benodigde medische hulpmiddelen en medicijnen zorgvuldig zijn ingepakt en dat deze legaal zijn in het bezochte land.

Gedetailleerd noodplan:

Het is aan te bevelen om een gedetailleerd noodplan op te stellen voor het geval van medische noodgevallen. Hierin moeten contactgegevens van lokale ziekenhuizen, ambassades en consulaire diensten zijn opgenomen.

Effectieve communicatie ondanks taalbarrières:

Om de communicatie te waarborgen, is het essentieel dat er effectieve communicatie mogelijk is met de zorgverlener en lokale gezondheidszorgprofessionals. Dit kan het inschakelen van vertalingsservices of lokale contacten inhouden. Als extra tip willen we u attent maken op de app Google Translate. Daarmee kunt u in heel veel talen makkelijk communiceren. Dat kan met tekst of gesproken woord.

Het is ten zeerste aanbevolen om ruim van tevoren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, reisverzekeraar en relevante gezondheidszorginstanties om een grondige voorbereiding te waarborgen met betrekking tot alle aspecten van medische zorg tijdens uw vakantie.

Extra informatie

We hebben een aantal artikelen geschreven die erg handig voor u kunnen zijn.

Altijd de juiste zorg

Blokzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
24 uurszorgLees meer
Ouderenzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
24 uursverplegingLees meer
Respijtzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
RespijtzorgLees meer