Palliatieve thuiszorg of terminale zorg ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Palliatieve thuiszorg of terminale zorg

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Palliatieve zorg, oftewel terminale zorg, is de zorg die wordt verleend in de laatste levensfase. Deze zorg omvat alle zorg die er op gericht is een zo comfortabel mogelijk ziekte- en sterfbed te geven. Deze zorg kan ook thuis gegeven worden. We spreken dan van palliatieve thuiszorg.

Palliatieve thuiszorg aanvragen

Geen genezing meer mogelijk

Palliatieve zorg kan aangevraagd worden vanaf het moment dat de huisarts of behandelend specialist heeft aangegeven dat er geen genezing meer mogelijk is. De laatste levensfase kan variëren van enkele dagen tot meerdere maanden.
Terminale zorg wordt gegeven in een hospice of een verpleeginstelling. Als er sprake is van de wens om de laatste fase thuis door te brengen, kan men palliatieve thuiszorg aanvragen.

Totale zorg

De zorg omvat niet alleen aandacht voor de lichamelijke klachten waarmee een patiënt te maken gaat krijgen. De zorgverleners van Particuliere Thuiszorg Nederland hebben tevens aandacht voor de psychische, sociale en/of spirituele problemen die zich voor kunnen doen.

Kwaliteit van leven én sterven

De terminale zorg via Particuliere Thuiszorg Nederland wordt dan ook wel “totale zorg” genoemd. Zorg voor lichaam én geest.

Ons doel is een zo comfortabel mogelijke ziekte- en sterfbed en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven.

Want iedereen verdient het om op een rustige en waardige manier afscheid te kunnen nemen van een geleefd leven.

Palliatieve thuiszorg of verpleeghuiszorg via Particuliere Thuiszorg Nederland, ook voor 24 uurszorg, of 24 uur zorg thuis.

Zorg met het hart

We staan voor u klaar en kijken naar uw wensen en behoeften en naar die van uw naasten. We zorgen voor rust en ruimte zodat u tijd heeft voor elkaar. Precies zoals wij dat ook voor onze eigen naasten zouden wensen.

Wij zullen er alles aan doen om u thuis de zorg te laten krijgen die u nodig heeft. Desgewenst kunnen wij u de hele dag op professionele wijze ondersteunen. Samen maken we er een comfortabel en liefdevol afscheid van.

Onze professionele zorgverleners zijn gespecialiseerd in palliatieve zorg.
Zij zijn bekend met de problematiek en kunnen u vanuit ervaring met raad en daad terzijde staan. Met respect en open mind.

We zijn 24/7 bereikbaar en kunnen op (zeer) korte termijn reeds zorg aanbieden.

Palliatieve zorg

Neem contact met ons op voor meer informatie

Een van onze cliënten over onze nachtzorg/palliatieve thuiszorg

Kinderen van mevrouw O.,

Onze moeder was terminaal en zou in een hospice geplaatst moeten worden omdat het voor ons, als haar kinderen, niet mogelijk was om de nachten bij haar te blijven.
Dat vonden wij een zeer onprettige gedachte. Mede omdat onze moeder altijd al aangegeven had dat ze liever thuis zou willen sterven.

Particuliere Thuiszorg Nederland kwam met een voor ons perfecte oplossing. Gedurende de laatste 4 weken van haar leven is er elke nacht iemand bij haar gebleven. Het team van Particuliere Thuiszorg Nederland was klein, zodat ze niet elke keer nieuwe gezichten aan bed kreeg. Ze heeft zelfs in haar laatste weken nog een band kunnen opbouwen met de verpleegkundigen wat haar rust en vertrouwen heeft gegeven.

Voor ons was het ook zeer prettig omdat we met onze vragen omtrent het stervensproces op elk moment bij het team terecht konden.

Dus Particuliere Thuiszorg Nederland, heel hartelijk bedankt voor jullie goede zorgen. Wij hebben het zeer geapprecieerd.

Nog meer weten?

Meer informatie over palliatieve thuiszorg?

We hebben een informatief artikel geschreven over palliatieve (thuis)zorg. Hierin leest u wat palliatieve terminale zorg is en hoe het o.a. zit met het financieren van de palliatieve thuiszorg.

Verder hebben we nog een aantal interessante artikelen voor u:

Altijd de juiste zorg

Nachtzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
NachtzorgLees meer
Beademingszorg Particuliere Thuiszorg Nederland
BeademingszorgLees meer
Ouderenzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
OuderenzorgLees meer