Mantelzorgers ontlast door ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Ontlasting mantelzorgers

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nederland kent 5 miljoen mantelzorgers. 9,1% (460.000) van deze mantelzorgers voelt zich zwaar belast. Met respijtzorg of vervangende zorg gunt u zichzelf een pas op de plaats en neemt Particuliere Thuiszorg Nederland de taken een tijdje van u over.

Mantelzorg?

Mantelzorg, het kan u zomaar overkomen. Geleidelijk aan steeds meer zorgen, of plotseling heel intensief. Bekijk deze video maar eens waar Marco vertelt over zijn thuissituatie.

Marco vertelt

Mantelzorgers en particuliere thuiszorg

Particuliere thuiszorg helpt bij de zorg. Dat kan verpleegkundige zorg zijn, maar ook ouderenzorg of gezinszorg. Het kan op maat ingezet worden. Particuliere thuiszorg wordt door een PGB gefinancierd. Of, als u over voldoende middelen beschikt, door uzelf. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk.

Zorgaanbod: bijvoorbeeld ontlasting van mantelzorgers via Particuliere Thuiszorg Nederland

Voordelen van particuliere thuiszorg bij mantelzorg

Het voordeel van particuliere thuiszorg is dat u zelf aan kunt geven waar u behoefte aan heeft. Zorg op het moment dat u zelf moet werken? Of nachtzorg, zodat u ’s morgens weer uitgerust aan de slag kunt? Specialistische verpleegkundige zorg? Of misschien juist zorg voor het gezin, dat de kinderen gewoon kind kunnen zijn en zo normaal mogelijk hun dagelijkse bezigheden kunnen blijven beoefenen?

Ruime ervaring

Particuliere thuiszorg organisaties bieden de mantelzorger een helpende hand. In het bijzonder Particuliere Thuiszorg Nederland. In de inmiddels ruim 30 jaar van ons bestaan, zijn wij gepokt en gemazeld. Wij weten waar de problemen liggen, waar we de oplossingen kunnen vinden en vooral hoe wij zo snel en professioneel mogelijk onze cliënten kunnen ontlasten.

Respijtzorg voor mantelzorgers

Voor een mantelzorger kunnen we respijtzorg aanbieden. Tijdelijke ontlasting van het zorgen en even wat lucht. Precies zoals de cliënt en zijn mantelzorger het zouden willen. Eenmalig, voor een bepaalde tijd, op regelmatige basis of tot zelfs 24 uur per dag!

Financiering

We hebben voor u een aantal financieringsmogelijkheden op een rijtje gezet.

  • Als u als zorgvrager ondersteuning krijgt vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), dan kan de mantelzorger respijtzorg aanvragen bij de gemeente. Hiervoor geldt een inkomens-en vermogensafhankelijke eigen bijdrage.
  • Als u als zorgvrager zorg krijgt vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg) via een Pgb (persoonsgebonden budget),  kan er vanuit dit budget ook respijtzorg ingekocht worden. Hier zit een maximum aan van 156 etmalen per jaar (gemiddeld 2 etmalen per week). Het zorgkantoor moet voor de aangevraagde pgb-logeeropvang de zorgbeschrijving en het zorgcontract goedkeuren.
  • Sommige zorgverzekeraars vergoeden respijtzorg geheel of gedeeltelijk binnen de aanvullende verzekering.  Voor meer informatie bekijk deze pagina op Mantelzorg.nl.
  • Vanuit het Persoonsgebonden budget (Pgb)
  • Vanuit de Jeugdwet. Dit geldt echter alleen voor logeeropvang in een instelling voor kinderen met een beperking, stoornis of aandoening. De gemeente behandelt de aanvraag.
Meer info?

Particuliere Thuiszorg Nederland?

We streven ernaar om onze cliënten zolang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te houden.
Het vertraagt de achteruitgang en het zorgt voor vertrouwen en een veilig gevoel. Zodat dit het genezingsproces alleen maar kan bevorderen.

Daarnaast zorgt een vast zorgteam voor altijd dezelfde gezichten aan bed zodat er een band mee opgebouwd kan worden.

Probeer ons eens uit.
Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk advies gesprek.

Altijd bereikbaar en snelle hulp

We zijn 24/7 bereikbaar en kunnen op (zeer) korte termijn reeds zorg aanbieden.

Neem contact met ons op!

Een van onze cliënten over onze respijtzorg

Mijnheer R. uit N.,

Toen mijn vrouw anderhalf jaar geleden een ernstig ongeval kreeg stortte onze wereld in. Door het ongeval heeft ze hersenschade opgelopen en heeft ze 24 uur per dag zorg nodig. Haar dagritme was totaal verstoord en ik was dag in dag uit bezig met het zorgen voor haar.
Ik had geen tijd meer voor mezelf en al helemaal niet meer voor mijn hobby’s. Hoe veel ik ook van mijn vrouw hou, zoiets put je wel helemaal uit.

We hebben toen Particuliere Thuiszorg Nederland ingeschakeld. Wat zijn we blij dat we dat hebben gedaan!
Inmiddels komt het team van 3 zorg- en verpleegkundigen al ruim een jaar bij ons over de vloer. Overdag helpen ze mij met de zorg voor mijn vrouw en ondernemen ze regelmatig leuke dingen met haar. En ik heb op die manier weer tijd voor mijn hobby’s!

Kortom, mijn vrouw en ik zijn erg blij met de zorg van Particuliere Thuiszorg Nederland!

Altijd de juiste zorg

Respijtzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
RespijtzorgLees meer
Blokzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
BlokzorgLees meer
Ouderenzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
OuderenzorgLees meer