Ouderenzorg en -begeleiding ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Ouderenzorg en -begeleiding

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel ouderen hebben de wens om zo lang als mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen. Als dat niet meer zelfstandig kan en hulp gewenst is kan zorg thuis uitkomst bieden.

Wij bieden zorg vanaf acht uur tot en met 24 uur aaneengesloten. In sommige gevallen kunnen wij, in overleg, zorg bieden vanaf 4 uur aaneengesloten. Met onze ouderenzorg heeft u de mogelijkheid dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. U bent mobieler, heeft minder zorgen en u hoeft minder een beroep te doen op uw familie, vrienden en buren.

Hierdoor blijven de contacten met uw naasten op een gelijkwaardig niveau. En kunt u blijven genieten van hun aanwezigheid zonder u schuldig te voelen.

We kennen 4 vormen van ouderenzorg. Deze zorg bieden wij vanaf 8 uur aaneengesloten per etmaal.

  1. Gezelschapszorg
  2. Verzorging
  3. Zorg en verpleging
  4. Verpleging
Ouderenzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland

1. Gezelschapszorg

Ouderenzorg of gezelschapszorg?

We noemen dit ook wel eens ouderenzorg, maar inhoudelijk is dit eigenlijk gezelschapszorg. Bij deze zorg houden we gezelschap. Dat kan overdag 8 uur aaneengesloten, of juist de nacht. In sommige gevallen kunnen wij, in overleg, zorg bieden vanaf 4 uur aaneengesloten. Het kan zijn dat u dagelijks zorg nodig heeft van 10 uur tot 21 uur in de avond. Of er moet dag en nacht iemand bij u in huis zijn. Kortom dat wat nodig is kunnen wij voor u regelen.

Want het is niet altijd even prettig om afhankelijk te zijn van uw familie, vrienden of buren. Even naar de huisarts, tandarts of het ziekenhuis voor een afspraak moet maar net passen in hun drukke agenda’s.

Ook bij (dreigende) eenzaamheid kan ouderenzorg een uitkomst zijn. Tot de begeleidende taken hoort, buiten bovengenoemde medische afspraken, ook gezelschap in en buitenshuis. Samen boodschappen doen of een wandeling maken. Een spelletje, voorlezen, een uitje naar een andere stad, samen een hapje eten in een restaurant of museumbezoek.

We bemiddelen ervaren krachten. Mensen op niveau die vaak al jarenlang ervaring hebben in mantelzorg en het verlenen van gezelschap aan ouderen. Ze activeren en ondersteunen daar waar nodig en zorgen voor gezelschap. Ze voeren lichte huishoudelijke taken uit, helpen bij de was en afwas, verzorgen uw maaltijd en doen een boodschap.

Gezelschapszorg op maat dus.

Onze gezelschapsdames en -heren zijn geen huishoudelijke hulp, of verzorgenden of verplegenden. Ze bieden geen hulp bij de ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Wel kunnen ze u assisteren bij uw verzorging. Zij mogen geen medicijnen aanreiken en toedienen en geen verpleegkundige handelingen verrichten.

Maar ze zorgen er wel voor dat u kunt blijven leven op de manier zoals u dat gewend bent. U ontvangt en gaat weer op bezoek, gaat samen de boodschappen doen en u heeft tijd voor hobby’s.

2. Verzorging

Ouderenzorg met ADL

Bij verzorging wordt u geholpen bij de dagelijkse verzorging. Dat houdt in dat er hulp aangeboden wordt bij bijvoorbeeld het in en uit bed komen. En bij het aan- en uitkleden, wassen en douchen, hulp bieden bij eten en drinken en het hulp bieden bij het bewegen en lopen. Ook hulp bij toiletgang hoort hier bij.

Heeft u 24 uur per dag zorg nodig, of kunt u met minder toe omdat er nog mantelzorgers bij betrokken zijn? Wij bieden zorg vanaf 8 uur aaneengesloten per etmaal. In sommige gevallen kunnen wij, in overleg, zorg bieden vanaf 4 uur aaneengesloten. Een dag per week of meerdere dagen, wij zoeken voor u de juiste zorgverlener. Voor deze vorm van zorg zoeken wij voor u een gediplomeerde helpende en/of verzorgende.

Verpleegkundige handelingen vallen niet onder deze zorg.

 

3. Zorg en verpleging

Deze zorg is bijna gelijk aan de verzorging, maar wordt aangevuld met enkele verpleegkundige handelingen. Denk aan injecteren, katheteriseren en puncteren.
De intensiteit van de zorg en de zwaarte van de zorg is hier ook groter dan bij verzorging.

Deze zorg wordt geboden door verzorgenden IG en/of verpleegkundigen.

Ook deze zorg kunnen wij voor u organiseren vanaf 8 uur aaneengesloten per etmaal. In sommige gevallen kunnen wij, in overleg, zorg bieden vanaf 4 uur aaneengesloten.

4. Verpleging

Bij deze zorg is het noodzakelijk dat er een verpleegkundige ingezet wordt omdat er verspreid over de dag/nacht uit verpleegkundige handelingen uitgevoerd moeten worden.

Huishoudelijke taken bij ouderenzorg

Huishoudelijke hulp

Bij zorg en verpleging hoort ook het schoonhouden van de leefomgeving. Dat is echter iets anders dan huishoudelijke hulp.
Stel uw verzorgende heeft u zojuist geholpen met douchen. Zij zal daarna de douche opruimen en schoonmaken. Maar zij zal niet de ramen lappen of de keukenkastjes schoonmaken. Daarvoor zult u apart een huishoudelijke hulp voor in moeten huren.

Maar welke zorg heb ik nu nodig?

We kunnen ons voorstellen dat u niet precies kunt inschatten welke zorg u nodig heeft, of nodig gaat hebben. Neem daarom contact met ons op. Wij kunnen goed inschatten met welke zorg u het meest gebaat bent.

Nu meteen contact opnemen?

Tarieven

De tarieven van onze 24 uurs ouderenzorg zijn vanaf tarieven. Vanaf €450,- per etmaal. Dit is afhankelijk wat voor zorg u nodig heeft. Een tarief van een verpleegkundige is anders dan het tarief van een helpende of verzorgende.

Samen met u bekijken wij wat u nodig heeft en kunnen voor u een offerte op maat maken.

Meer informatie over de kosten?
Particuliere Thuiszorg Nederland, pgb, wlz, wmo

Ouderenzorg en vergoedingen voor respijtzorg

Wmo

De gemeente heeft ook een rol bij het langer zelfstandig thuis wonen. Zij kunnen u advies en informatie geven. Daarnaast kan de gemeente ondersteuning thuis bieden via de Wmo. Dat betekent dat als u niet zelfredzaam bent, de gemeente verantwoordelijk is voor ondersteuning bij o.a.:

  • Begeleiding en dagbesteding
  • Huishoudelijke hulp in huis
  • Ondersteuning om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten

De Wmo kent een eigen bijdrage.

Ouderenzorg en pgb

Zorg vanuit de Wmo is altijd een aanvulling op mantelzorg. Wilt u zelf zorg inkopen dan kunt u de gemeente vragen om uw zorgvraag over te zetten naar een pgb zodat u dit zelf kunt regelen. Dit budget kunt u ook inzetten voor het inschakelen van zorg via Particuliere Thuiszorg Nederland. Weet u de hoogte van uw budget dan kunnen wij u vertellen hoeveel uren zorg per week u hieruit kunt betalen.

Heeft de gemeente uw vraag gehonoreerd en u een persoonsgebonden budget (pgb) verstrekt? Dan kunt u zelf de ondersteuning kiezen en inhuren. Het geld komt nooit op uw eigen rekening. De Sociale Verzekeringsbank zorgt voor de betaling.

Particuliere Thuiszorg Nederland kan u hierbij adviseren.

Meer info over respijtzorg

Wij bieden meer dan ouderenzorg,

bekijk ons zorgaanbod

Particuliere Thuiszorg Nederland biedt uitsluitend zorg vanaf 8 uren aaneengesloten. Cliënten die meerdere korte zorgmomenten nodig hebben en bereid zijn toch de volle 8 uur zorg aaneengesloten te betalen kunnen met de zorgverlener afspraken maken over wat te doen in de tussenliggende tijd. In sommige gevallen kunnen wij, in overleg, zorg bieden vanaf 4 uur aaneengesloten.

Neem daarom contact met ons op. We kunnen u vast en zeker verder helpen.

Bekijk ons zorgaanbod

Altijd de juiste zorg

Blokzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
BlokzorgLees meer
Respijtzorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
RespijtzorgLees meer
24 uurs thuiszorg en/of verpleging
24 uurszorgLees meer