Meest gestelde vragen (FAQ) ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Meest gestelde vragen (FAQ)

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maatwerk?

Meest gestelde vragen (FAQ)

We leveren maatwerk omdat elke zorgvraag weer anders is. De zorgbehoefte wisselt, de zorgmomenten wisselen, de zorgzwaarte kan wisselen…

Daarom hebben we ook het liefste dat u contact met ons opneemt. Dat kan via de bel-me-terug belknop (rechtsonder op elke pagina), of via het contactformulier op onze contactpagina.

Maar er zijn altijd een aantal steeds terugkerende vragen die we hier graag willen beantwoorden.

Leveren jullie zorg voor korte zorgmomenten?

We merken in het aantal aanvragen dat de kortdurende zorg een steeds groter probleem wordt. Particuliere Thuiszorg Nederland levert thuiszorg, echter alleen maar vanaf 8 aaneengesloten uren. Dus heeft u ’s ochtends 2 uur zorg nodig en ’s avonds 2 uur, dan kunnen we u helaas niet helpen. Tenzij u de tussenliggende uren ook afneemt. Dit heeft te maken met de diensten die de zorgverleners aanbieden. Omdat ze zelfstandig zijn, mogen ze zelf aangeven voor welke diensten ze beschikbaar zijn. Zorg met minder uren kost hen veel reistijd en maakt het lastiger voor hen om een werkdag vol te plannen.

Niet aan zorg te komen?

We horen regelmatig dat het invullen van zorg bijna niet te regelen is. Daarom willen we u er op wijzen dat uw zorgverzekeraar een zorgplicht heeft. Zij moeten meedenken over een oplossing. Daar kunt u hen op aanspreken. Verder willen we u opmerkzaam maken op de website van de nationale hulpgids. Via deze website kunt u wellicht een zorgverlener vinden in uw buurt die wel kortdurende zorg kan en wil verlenen.

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten ouderenzorg?

Als de zorg voor uw partner, of ouder, te zwaar wordt, dan kunt u professionele hulp inschakelen. Wat voor soort hulp wij u kunnen bieden hebben wij op onze pagina Ouderenzorg en begeleiding vermeld.

We merken dat er een misverstand is in de benaming van diverse soorten zorg en welke taken daarbij horen. Er kan namelijk sprake zijn van gezelschapszorg, 24 uurszorg, 24 uurszorg met een beetje verpleging of 24 uursverpleging.

Lees daarom onze pagina zodat u weet wat u kunt verwachten.

Leveren jullie overal zorg?

Ja, in principe wel. Al zijn we wel afhankelijk van het werkgebied van onze zorgverleners. In de Randstad is het aanbod van zelfstandige zorgverleners veel groter dan bijvoorbeeld in het noorden van het land. Meestal lukt ons dat wel. Neem daarom contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Hoe ziet jullie maatwerk eruit?

We kunnen ons voorstellen dat u niet precies weet welke handelingen een helpende, verzorgende Ig of een verpleegkundige wel en niet mogen doen. Dat is vaak ook moeilijk in te schatten.  Daarom horen we graag uw situatie aan zodat wij u zo goed mogelijk (en tegen de minste kosten) kunnen helpen.

Wij kunnen inschatten bij wie uw zorg het beste past. Of het een helpende, verzorgende IG of een verpleegkundige moet zijn. Het heeft namelijk te maken met de bevoegdheden in de zorgtaken.

Als u informatie bij ons opvraagt, krijgt u automatisch een informatiepakket toegestuurd. Daarin staan de tarieven, een folder met meer informatie en een begeleidende mail.

 

Neem contact met ons op