In het nieuws ⋆ mantelzorg artikel EW
Bel ons

Particuliere Thuiszorg Nederland in het nieuws

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Particuliere Thuiszorg Nederland in het nieuws

Elseviers weekblad heeft elke maand een bijlage met informatieve artikelen. Deze bijlage heet Clique Magazine.

Het mantelzorg artikel

De uitgave van maart heeft een katern over mantelzorg. En binnen dit katern is er een mantelzorg artikel over Particuliere Thuiszorg Nederland opgenomen. Op bladzijde 25 vertellen we wie we zijn en wat we kunnen betekenen voor de mantelzorgers.

Veel mantelzorgers in Nederland

Van elke 3 volwassenen, verleent er een mantelzorg. Van deze 33% geeft ruim 16% lang en intensief mantelzorg. Dat is zwaar. Zowel lichamelijk als geestelijk. In dit artikel leggen we uit wat we voor onze cliënten kunnen betekenen. Want als mantelzorgers ziek worden en uitvallen hebben ook zij weer mantelzorgers nodig om er bovenop te komen. Zo valt een kaartenhuis helemaal in elkaar. Nieuwsgierig naar meer cijfers over mantelzorg?

Band tussen ouder en kind

Daarnaast verandert de band tussen ouder en kind als kinderen voor hun ouders moeten zorgen. Dat wordt niet altijd als positief ervaren. Zeker niet als het een langdurige en zware zorgperiode is. Respijtzorg oftewel vervangende mantelzorg kan dan uitkomst bieden.

Soorten zorg

De reguliere thuiszorg zorgt vaak voor korte zorgmomenten, terwijl de behoefte vaak veel groter is. Nachtzorg, of zelfs 24-uurszorg. Vooral deze laatste zorg is niet mogelijk als men nog thuis woont. Een verpleeghuis is dan de volgende stap áls men ziek genoeg is. En anders is men totaal op mantelzorg aangewezen. Mantelzorgers die vaak verpleegkundige handelingen moeten plegen.

Bij particuliere thuiszorg kan het anders. Precies wat u zelf wilt. Juist geschikt voor de wat langere zorgmomenten, vanaf 8 uur aaneengesloten bijvoorbeeld. Door zorgverleners die professioneel zijn opgeleid en weten wat ze doen, en waarom het gedaan moet worden.

Zij zorgen ervoor dat de naasten het vol kunnen blijven houden, en weer kunnen genieten van de kostbare momenten van samenzijn. En samen goede herinneringen kunnen maken.

Is particuliere thuiszorg kostbaar?

Wat is kostbaar? Hoe kostbaar is de rust in uw hoofd, wetende dat alles goed geregeld is en de juiste zorg aanwezig? Hoe kostbaar zijn de momenten die u samen met uw naasten nog kunt genieten en mooi herinneringen kunt maken?

Het is goed om te weten dat een deel van de particuliere thuiszorg vergoed kan worden door het persoonsgebonden budget (pgb). Particuliere Thuiszorg Nederland kan u hierin adviseren.

Hadden we dat maar eerder geweten!

Zo kunt u aanvullende zorg inschakelen, of zelfs helemaal over laten nemen. We horen dan ook vaak achteraf: “Hadden we dat maar eerder geweten!”

We danken dan ook Clique Media voor dit informatieve mantelzorg artikel.

Het mantelzorg artikel zoals het geplaatst is in Clique Media

Artikel Clique media