Respijtzorg en mantelzorg ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Niet alleen respijtzorg

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mantelzorg

Als mantelzorger ontplooi je je steeds meer tot een onmisbare schakel tussen je dierbare en allerlei (zorg) instanties. In het begin geef je misschien een aantal uurtjes per maand mantelzorg, dat kan uitgroeien tot uiteindelijk wel enkele uren per dag. Respijtzorg kan helpen om het vol te houden.

Definitie mantelzorg

De overheid wil geen precieze definiëring van een mantelzorger geven, waardoor de gemeentes en diverse zorginstanties deze zelf in proberen te vullen. Daardoor is reguliere thuishulp steeds moeilijker toegankelijk. En de mantelzorger steeds vaker zwaar belast (1 op de 10 mantelzorgers).

Helpende hand: respijtzorg

Particuliere thuiszorg organisaties bieden hierin een helpende hand. In het bijzonder Particuliere Thuiszorg Nederland.  In de inmiddels ruim 30 jaar van ons bestaan, zijn wij gepokt en gemazeld. Wij weten waar de problemen liggen, waar we de oplossingen kunnen vinden en vooral hoe wij zo snel en professioneel mogelijk onze cliënten kunnen ontlasten.

Mantelzorg? Denk dan ook aan respijtzorg!

Voor een mantelzorger kunnen we respijtzorg aanbieden. Tijdelijke ontlasting van het zorgen en even wat lucht. Precies zoals de cliënt en zijn mantelzorger het zouden willen. Eenmalig, voor een bepaalde tijd, of op regelmatige basis. Respijtzorg neemt (tijdelijk) een gedeelte van de taken van een mantelzorger over.

 

Ondersteuning in alle zorg

Maar particuliere zorg kan nog veel meer inhouden. Denk aan de nasleep van operaties, valpartijen, (terminale of chronische) ziektes of beperkingen. Zorg voor 8 aaneengesloten uren, of 24 uren? Nachtzorg? Beademingszorg? Voor ons geen probleem. Wij hebben een uitgebreide landelijke database met hoog gekwalificeerde professionals tot onze beschikking. Gespecialiseerde verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden in de zorg, stuk voor stuk zelfstandige professionals die er uiterst gemotiveerd voor gáán.

Respijtzorg Mantelzorg Particuliere Thuiszorg Nederland

Particuliere Thuiszorg Nederland?

We streven ernaar om onze cliënten zolang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te houden.
Het vertraagt de achteruitgang, het zorgt voor vertrouwen en een veilig gevoel, dat het genezingsproces alleen maar kan bevorderen.

Daarnaast zorgt een vast zorgteam voor altijd dezelfde gezichten aan bed zodat er een band mee opgebouwd kan worden.