Thuis revalideren na beroerte ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Thuis revalideren na een beroerte

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thuis revalideren na een beroerte

Revolutie

We leven in een spannende en opwindende tijd.
Op dit moment is er een virtuele revolutie gaande op velerlei gebied, waaronder ook de zorg.

Deze revolutie zorgt er voor, en gaat er voor zorgen, dat we nog langer thuis kunnen blijven wonen. Maar ook dat we gemakkelijker thuis kunnen revalideren na bijvoorbeeld een herseninfarct.

Zorg aan huis

Waar we nu nog om de haverklap moeten reizen om hulp te ontvangen, gaat dit steeds meer aan huis geleverd worden. Denk aan contact via beeldscherm en professionele zorg aan huis.

Revalideren

En revalideren? Dat gaan we na een herseninfarct doen met de draagbare applicatie die door studenten van de Amerikaanse New York University is ontwikkeld.

Beroerte jas

Deze applicatie bevat een jas waarin sensoren zijn verwerkt.
Deze sensoren worden gekoppeld aan een smartphone applicatie.

De patiënt krijgt een reeks oefeningen van de specialist en de speciale jas meet in hoeverre de aangetaste kant van het lichaam vooruitgang boekt t.o.v. de gezonde kant van het lichaam.

De gegevens zijn direct zichtbaar voor de patiënt en zijn behandelaar.

Omdat de oefeningen in de vorm van een spel gegeven worden, en gewoon thuis in de eigen vertrouwde omgeving, verwacht men dat de genezing veel sneller en prettiger zal verlopen.

Bronnen:

Duurzaam bedrijfsleven

New York University

Update augustus 2022: Dit artikel is in 2016 geschreven. In amper 6 jaar tijd zien we dat we steeds minder hoeven te reizen en steeds meer hulp aan huis krijgen. Al hebben we van deze jas helaas nauwelijks meer iets gehoord.

Wat we ook steeds meer zien, de afgelopen 6 jaar, is de toenemende vraag naar zorg in huis. Ook bij revalidatie thuis kan extra zorg gewenst zijn. Weet dan dat Particuliere Thuiszorg Nederland ondersteuning kan bieden. Van verzorging tot verpleging, vanaf 8 aaneengesloten uren.

Meer informatie nodig? Neem contact op!