Een zorghotel, hospice of toch particuliere thuiszorg? ⋆ Particuliere Thuiszorg Nederland
Bel ons

Een zorghotel, hospice of toch particuliere thuiszorg?

Vanzelfsprekend

Contact opnemen
Sluiten

Direct zorg aanvragen

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op ontdekkingstocht – thuis, in een zorghotel of hospice?

Wat is de beste keuze voor u?

Inleiding

In de zorgwereld staan we vaak voor lastige keuzes. Of het nu gaat om herstel na een operatie, omgaan met een langdurige ziekte, of het ondersteunen van een geliefde in de laatste levensfase, de beslissing tussen thuiszorg, een zorghotel of hospice is belangrijk. Dit artikel verkent deze zorgopties. We leggen u uit wat de specifieke zorgoptie inhoudt en zo kunt u ontdekken welke zorg u het meest aanspreekt.

Wat houdt het in?

Om een goede keuze te kunnen maken, leggen we u eerst uit wat het een en ander betekent.

  1. Wat is een zorghotel en wat kunt u wel of niet verwachten?
  2. Wat is een hospice? En wanneer kunt u daar wel of niet het beste voor kiezen?
  3. Tenslotte bekijken we de particuliere thuiszorg.

Vooraf willen we even duidelijk maken dat een hospice in principe een eindstation is. Als men hier terecht komt, dan is de levensverwachting vaak maximaal 3 maanden. Dat geldt niet voor een zorghotel en particuliere thuiszorg.

Zorghotels: een tussenstap naar herstel

Wanneer u herstelt van een ziekte of operatie, vormen zorghotels vaak een vriendelijke tussenstap tussen het ziekenhuis en uw eigen huis. Hier worden professionele zorg en revalidatie hand in hand aangeboden, met aandacht voor uw individuele behoeften.

Meest gestelde vragen - FAQ. Zorghotel of hospice?

Wanneer wordt er gekozen voor een zorghotel?

Er wordt vaak gekozen voor een zorghotel in verschillende situaties, afhankelijk van de behoeften en omstandigheden van de persoon die zorg nodig heeft. Hier zijn enkele veelvoorkomende situaties waarin mensen kiezen voor een zorghotel:

Herstel na een operatie
Personen die een operatie hebben ondergaan en nog niet volledig zelfstandig kunnen functioneren, kiezen soms voor een zorghotel als tussenstap tussen het ziekenhuis en terugkeer naar huis.

Revalidatie
Mensen die intensieve revalidatie nodig hebben na bijvoorbeeld een beroerte, ongeval of ernstige ziekte, kunnen baat hebben bij de gespecialiseerde revalidatiemogelijkheden die een zorghotel biedt.

Medische zorg met comfort
Wanneer iemand behoefte heeft aan voortdurende medische zorg maar de sfeer van een zorghotel verkiest boven een ziekenhuisomgeving, kan dit een reden zijn om voor een zorghotel te kiezen.

Overbrugging tussen ziekenhuis en thuis
Zorghotels fungeren vaak als een brug tussen ziekenhuisopname en terugkeer naar huis, waar patiënten de nodige zorg en ondersteuning kunnen ontvangen terwijl ze hun krachten herwinnen.

Gespecialiseerde zorgbehoeften
Voor mensen met specifieke medische behoeften of aandoeningen die gespecialiseerde zorg vereisen, kan een zorghotel de juiste omgeving bieden met professionele ondersteuning.

Geleidelijke terugkeer naar normale routine
Zorghotels stellen individuen in staat om geleidelijk terug te keren naar hun normale routines, waardoor ze op hun eigen tempo aan zelfstandigheid kunnen winnen.

 

Overwegingen zorghotel

Voordelen van een zorghotel

In zorghotels kunt u rekenen op toegewijde professionals die uw herstelproces begeleiden. Deze tussenstap biedt niet alleen een veilige omgeving voor revalidatie, maar ook de mogelijkheid om geleidelijk terug te keren naar uw normale routines. Hier vindt u gespecialiseerde zorg, afgestemd op uw specifieke situatie.

Overweeg dit ook

Natuurlijk zijn er overwegingen, waaronder kosten en een mogelijk verminderde mate van privacy in vergelijking met thuiszorg. Het is belangrijk deze aspecten in overweging te nemen bij het nemen van de beslissing. Een open gesprek met de zorgprofessionals kan helpen om de juiste balans te vinden tussen de voordelen en de mogelijke nadelen van deze zorgoptie.

Het kiezen voor een zorghotel is vaak afhankelijk van de behoefte aan professionele zorg, revalidatiemogelijkheden en de wens om in een comfortabele en ondersteunende omgeving te herstellen. Het is belangrijk om deze beslissing te baseren op de specifieke gezondheidssituatie en voorkeuren van de persoon die zorg nodig heeft.

Zorghotel versus particuliere thuiszorg

Particuliere thuiszorg is eigenlijk een zorghotel thuis. In uw eigen vertrouwde omgeving en met een vast klein zorgteam. Uw bezoek schrikt niet van de ziekenhuisomgeving. Particuliere thuiszorg is ook een gepersonaliseerde zorgervaring dat zich richt op uw welzijn en comfort. En u hoeft uw naasten niet te missen zonder dat zij belast worden met de zorg voor u.

Daarnaast staat professionele zorg altijd tot uw beschikking.

Hospices: zorg met mededogen en comfort in de laatste levensfase

Als u of uw dierbare zich in een fase van vergevorderde ziekte bevindt, is het overwegen van een hospice een keuze ingegeven door mededogen en gericht op comfort. In een hospice wordt de focus verlegd naar palliatieve zorg, waarbij de kwaliteit van het leven en waardigheid centraal staan.

Particuliere Thuiszorg Nederland helpt ook bij COPD

Overweeg een hospice als

De levensverwachting beperkt is
In situaties waarin de levensverwachting beperkt is en de nadruk ligt op comfort in plaats van genezing.

Palliatieve zorg nodig is
Als palliatieve zorg, gericht op pijnbestrijding en kwaliteit van leven, de prioriteit wordt.

Een vreedzame omgeving gewenst is
Wanneer een vreedzame, ondersteunende omgeving wordt gezocht voor het afscheid nemen.

Emotionele en spirituele ondersteuning nodig is
Als er behoefte is aan uitgebreide emotionele en spirituele ondersteuning voor zowel de patiënt als hun dierbaren.

Overwegingen bij hospicezorg

Voordelen van hospicezorg

Gespecialiseerde palliatieve zorg
Hospices bieden gespecialiseerde zorg die gericht is op het verlichten van symptomen en het bevorderen van comfort.

Emotionele ondersteuning
Uitgebreide emotionele ondersteuning voor zowel de patiënt als hun familie tijdens deze moeilijke tijd.

Waardige omgeving
Een waardige omgeving die de patiënt de mogelijkheid geeft om vreedzaam en met respect afscheid te nemen.

Continuïteit van zorg
Consistente zorg door een toegewijd team, wat bijdraagt aan continuïteit en vertrouwdheid.

Aandachtspunten bij hospicezorg

Beperkte levensduur
Aangezien hospicezorg gericht is op de laatste levensfase, kan de duur van de zorg beperkt zijn.

Emotionele belasting voor familie
De emotionele belasting voor familieleden kan intens zijn, aangezien ze de patiënt in deze fase ondersteunen.

Beperkte medische behandelingen
Hospice richt zich op palliatieve zorg, wat betekent dat agressieve medische behandelingen mogelijk worden beperkt.

De keuze voor een hospice is een stap naar zorg en comfort in een moeilijke tijd. Het is belangrijk om deze beslissing te baseren op de individuele behoeften en wensen van de patiënt en hun dierbaren. Hospices bieden een meedogende omgeving waarin de kwaliteit van leven en waardigheid hoog in het vaandel staan.

Hospice versus particuliere thuiszorg

Over het algemeen treft u in de hospices voornamelijk vrijwilligers aan. En bent u toch afhankelijk van hun beschikbaarheid. Bij Particuliere Thuiszorg Nederland werken professionals die gespecialiseerd zijn in palliatieve zorg. Zij zijn ook sterren in het verlenen van geestelijke hulp. Lees maar eens het interview met Paula, professionele verpleegkundige via Particuliere Thuiszorg Nederland, om een indruk te krijgen.

Particuliere thuiszorg

Zorghotel of hospice?

Voor een zorghotel wordt vaak gekozen als er in de thuissituatie onvoldoende hulp is te organiseren. En dat geldt ook vaak voor een hospice.

Daarom zou particuliere thuiszorg een heel mooi alternatief kunnen zijn. Vooral als men liever thuis herstelt, of aan de laatste levensfase begint, ook al is daar niet voldoende hulp van bijvoorbeeld familie aanwezig.

Via de zorgverzekering kan beperkt reguliere thuiszorg geleverd worden. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer particuliere thuiszorg?

Particuliere thuiszorg kan in heel veel gevallen gegeven worden. Particuliere Thuiszorg Nederland heeft bijvoorbeeld de beschikking over zorgverleners die gespecialiseerd zijn in palliatieve zorg. En verpleegkundigen die gespecialiseerde zorg kunnen geven. Maar ook verzorgenden die een gezin op de been kunnen houden. En lieve begrijpende verzorgenden met zoveel ervaring dat ze mensen met dementie en hun naasten heel goed kunnen ondersteunen.

Verder natuurlijk nachtzorg, voor als u niet alleen kunt of mag zijn. U kunt zelfs vaak thuis revalideren, omdat een groot aantal gespecialiseerde zorgprofessionals gewoon op huisbezoek kunnen komen. Dat geeft weer meer voordelen, want ze kunnen u een-op-een aandacht geven wat leidt toe een meer persoonlijke en op maat gemaakte revalidatie.  Thuis, zodat u raad kunt vragen en het meteen in uw eigen omgeving kunt toepassen.

Dus zorg nodig, en dan het liefste thuis? Denk dan vooral eens aan onze particuliere thuiszorg. Dat kan vast en zeker ook in uw situatie. Want we leveren maatwerk. Zorg vanaf 8 uur aaneengesloten per etmaal. Neem daarom contact met ons op voor meer informatie!

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Particuliere thuiszorg, zorghotel of hospice?

 

We hebben alles voor u netjes op een rijtje gezet:

Criteria Particuliere thuiszorg Hospicezorg Zorghotel
Comfort Vertrouwde thuisomgeving Waardige omgeving voor levenseinde Tijdelijk comfortabel en professioneel
Medische zorg Aangepaste professionele én gespecialiseerde zorg Gespecialiseerde palliatieve zorg Professionele zorg en revalidatie
Kosten Kan duurder zijn, maar kan (gedeeltelijk) vergoed worden d.m.v. een PGB Gedekt door verzekering of overheidsprogramma’s, eigen bijdrage mogelijk Kosten afhankelijk van duur van het verblijf
Beschikbaarheid Afhankelijk van zorgverleners (bij ons meestal geen wachttijd) Afhankelijk van beschikbare bedden Toegewijd aan tijdelijke zorg, mogelijk beperkte beschikbaarheid
Betrokkenheid van de familie Familie kan actief betrokken zijn Moedigt familiebetrokkenheid en begeleiding aan Familie kan betrokken zijn tijdens het verblijf

 

Particuliere Thuiszorg Nederland biedt u de voordelen van hospicezorg en zorghotel in uw eigen vertrouwde thuisomgeving. Maar is net zo goed mogelijk in de omgeving waarin u het liefst vertoeft. Vaak kunnen we al binnen 48 uur beginnen met het verlenen van zorg.

En wist u dat wij werken met kleine vaste zorgteams? De zorgverleners zijn op elkaar ingespeeld en wisselen elkaar na een of meerdere etmalen af. Zo heeft u zo min mogelijk wisseling van zorgverleners.

Financiën

Belangrijk:

Hoe u het ook wendt of keert, zorg kost geld. Zorg in een zorghotel (bekijk hier een voorbeeld), of hospicezorg. En natuurlijk ook particuliere thuiszorg. Maar er wordt wel een hoop vergoed.

De basisverzekering dekt een deel, maar ook de pgb via bijvoorbeeld de WLZ. Ook bij particuliere thuiszorg. Het belangrijkste is dat u een afweging maakt van wat u belangrijk vindt. Daarna kijkt u naar de financiële mogelijkheden. Twijfelt u? Vraag ons gerust om raad.

Help mij met mijn zorgvraag

Samenvatting

Kortom

Hierboven hebben we aangegeven wat de mogelijkheden zijn bij een keuze tussen een zorghotel of hospice. Met de bijbehorende voor- en nadelen. Natuurlijk hopen wij dat u kiest voor de door ons gegeven particuliere thuiszorg. En niet alleen omdat we ontzettend veel ervaring hebben (sinds 1987), maar ook omdat u de meerwaarde inziet van het thuis verzorgd en verpleegd worden door onze professionals. In uw eigen vertrouwde setting, geen extra stress en een eigen kleine vaste zorgteam. En mocht het onverhoopt eens niet klikken met een zorgverlener? Dan zorgen wij voor een ander. Dat kan niet in een ziekenhuis, verpleeghuis, zorghotel of hospice…

Nog twijfels? Neem contact met ons op. We bekijken wat in uw situatie mogelijk is, en wat de bijbehorende kosten zijn. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in. Want in de loop der jaren hebben we heel wat bekende en minder bekende zeer tevreden cliënten gehad.

Neem contact met ons op

Altijd de juiste zorg

Palliatieve terminale thuiszorg
Palliatieve zorgLees meer
24 uurs thuiszorg en verpleging bij Particuliere Thuiszorg Nederland
24 uurs verplegingLees meer
Vakantiezorg via Particuliere Thuiszorg Nederland
VakantiezorgLees meer